home     reserveren     menu    catering     contact

Rose Garden krijgt make-over: 'Alles gaat op de schop'

.

.

BARNEVELD Van traditioneel Chinees restaurant naar een Aziatische bistro. Dat is de grote verandering die de Rose Garden de komende weken ondergaat. ,,Het gaat om een complete make-over", stelt Rocky Pang, die 'terug' is in Barneveld.

Edward Doelman

Het Chinese restaurant aan de Schoutenstraat 26 overnemen van zijn ouders Francisco en Mei Pang. Dat is de ambitie van Rocky Pang. De 29-jarige Barnevelder is sinds 1 januari samen met vader Francisco mede-eigenaar van Rose Garden, de zaak die zijn ouders al meer dan dertig jaar runnen. Rocky is daarmee teruggekeerd in Barneveld. Zijn terugkeer gaat gepaard met de nodige ambities, zo blijkt uit zijn relaas.

De komende weken ondergaat de zaak aan de Schoutenstraat een gedaanteverwisseling. ,,Alles gaat op de schop", zo geeft Rocky Pang desgevraagd aan. Over de nieuwe uitstraling van zijn zaak zegt hij weinig. ,,Hoe het er straks allemaal uit komt te zien, dat laten we nog even in het midden. Dat blijft dus nog een verrassing."

Wat wel duidelijk is, is dat het concept vernieuwd wordt. De Rose Garden zette zich tot nu toe in de markt als Chinees specialiteitenrestaurant, maar dat wordt verbreed naar een 'Aziatische bistro'. ,,We hebben er bewust voor gekozen om de vernieuwde Rose Garden een 'bistro' te gaan noemen. Dat zit wat ons betreft tussen restaurant en café in. Het is niet te chique, maar juist wat laagdrempeliger. Ons doel is dat het uitnodigt om samen lekker te eten in een informele sfeer."

AZIATISCHE VARIATIE
Rocky heeft een duidelijke missie: ,,We willen onze gasten meer laten proeven van de Aziatische keuken, die heel breed is." Dat wordt vertaald in een menukaart met meer variatie. ,,Wie bij ons komt eten, zal veel meer smaken uit onder andere de Indonesische en Japanse keuken aantreffen. Het menu krijgt meer variëteit en een aantal populaire gerechten blijft op onze kaart staan."

Hij heeft genoeg inspiratie om nieuwe gerechten aan de kaart toe te voegen. ,,Denk bijvoorbeeld aan sushi uit Japan, een Indische rijsttafel of een Chinese lemonchicken uit de wok", zo geeft Rocky een paar voorbeelden. Volgens hem gaat het niveau van koken ook omhoog. ,,Naast verbreding zoeken we ook naar verdieping. ,,We focussen dus absoluut niet op een concept van 'all you can eat', maar maken juist een kwaliteitsslag. Gasten die bij komen eten, nemen de tijd voor hun maaltijd. Daar willen wij met de Rose Garden beter op aansluiten."

TOPRESTAURANTS
Inmiddels is Rocky alweer een paar maanden te vinden bij Rose Garden. Maar daarvoor werkte hij drie jaar lang bij Ron Blaauw, de bekende chef-kok die met zijn gelijknamige toprestaurant diverse Michelin-sterren in de wacht sleepte. In 2013 begon Blaauw een nieuw avontuur. Hij zette met 'Ron Gastobar' een nieuw concept in de markt. Dat leidde uiteindelijk tot de opening van meerdere restaurants, waaronder de 'Ron Gastrobar Indonesia' en de 'Ron Gastrobar Paris'. ,, Ik heb Ron Gastrobar Indonesia helpen opstarten en bij Ron Gastrobar Paris heb ik de zaak opgezet als bedrijfsleider. Een boeiende en leerzame tijd."

Met die ervaring in de achterzak keerde Rocky terug in Barneveld, het dorp dat hij van haver tot gort kent. ,,In de afgelopen jaren heeft de tijd hier ook niet stilgestaan, zeker niet op het gebied van horeca. Er zijn ook hier diverse nieuwe zaken bijgekomen. Het is natuurlijk niet vergelijkbaar met Amsterdam, maar het geeft aan dat veel Barnevelders openstaan voor vernieuwing. Er zijn wat dat betreft heel veel mogelijkheden", denkt Rocky.

Hij is dan ook niet zomaar teruggekomen. ,,Ik wil voortborduren op wat mijn ouders hebben neergezet. Ik wil er een frisse wind door laten waaien. Tegenwoordig hebben veel jongeren en volwassenen veel van de wereld gezien, bijvoorbeeld door zelf te reizen. Ik wil die belevingen door middel van Aziatische gerechten weergeven."

De verbouwing bij de Rose Garden gaat maandag 19 februari van start en duurt bijna een maand. Naar verwachting wordt de Aziatische bistro op 17 maart heropend. Op 8 maart, wanneer de nieuwe apparatuur in de keuken is geïnstalleerd, gaat het afhaalrestaurant weer open. Rocky kijkt uit naar de moderniseringsslag. ,,Van een traditionele Chinees worden we een Aziatische bistro; wij hebben daar veel zin in."

Bron: Barneveldse Krant

Openingstijden

Maandag: gesloten (m.u.v. feestdagen)
Dinsdag: 16.00 - 22.00 uur
Woensdag: 13:00 - 22.00 uur
Donderdag: 13:00 - 22.00 uur
Vrijdag: 12:00 - 22.00 uur
Zaterdag: 12:00 - 22.00 uur
Zondag:: 12.00 - 21.30 uur

Contact

Dagelijks telefonisch bereikbaar vanaf 12:00 uur

T: 0342 416 365

E: info@rosegardenbarneveld.nl

Adres

Schoutenstraat 26
3771 CJ Barneveld

U kunt gemakkelijk parkeren bij het grote parkeerterrein bij de Jumbo achter ons restaurant.